1. Careers and Jobs

14 Common Interview Questions And Possible Answers

play icon Oglamo Reads Listen to this article
black female intern in office 362x331 1 Oglamo Reads

If your objective and goal in 2022 is to get a new job, then you better have to prepare your self for interview questions

To help you get started, we compiled 14 interview questions and possible answers to give try to.

INTERVIEW QUESTIONS & ANSWERS
.
Question 1. Tell us more about yourself?
:
Answer: I am hard worker, passionate, consistent and disciplined.
.
.
Question 2. Why do you think you are the best candidate for the job?
.
Answer: I am a very committed worker, I love challenges and I have the will to succeed. I am a motivated person. I have the ability to learn fast which will facilitate the training period.
.
.
Question 3. Why do you apply for this position?
.
Answer: Because I am looking for a job. I want to advance my career / experience in a position that allows me to grow as person and employee.
.
.
Question 4. What are your strengths?
.
Answer: I can work under a lot of
pressure. I am an amazing problem
solver. I am a persistence person and I don’t give up very easily. My
dependability. I can make a decision under a lot of pressure (good decision maker) I can be able to work with little/no supervision, willing to learn new things, easy to adapt, friendly, reliable, expressive and punctual
.
.
Question 5. What is your biggest
weakness?

.
Answer: I can be too committed to my work and don’t spend enough time with other social activities. I work too hard. I care too much about my work.
.
.
Question 6. Do you prefer to work
independently or on team?

:
Answer: They are both my favorites
.
.
Question 7. How do you handle stress or pressure?
:
Answer: I work well under pressure
because I prepare for it before it comes. I try to stay calm as possible and focus to get the job
done. I prioritize my responsibility so I have a clear idea of what is needed to be done, that helps me to effectively manage pressure
.
.
Question 8. What is your salary
requirement?

:
Answer: I am expecting to get a job offer that is realistic and reasonable
.
.
Question 9. Where do you see yourself in 5-10 years?
:
Answer: My long term goals involve
growing in a company where I can
continue to learn and contribute as much of value as I can. Once I gain additional experience I would like to move through the ranks of the job.
I would like to see myself as an expert of my job description.
.
.
Question 10. What is your ideal job?
:
Answer: Would be challenging but secure
.
.
Question 11. Preferred working hours?
:
Answer: I am flexible
.
.
Question 12. What do other people say about you?
:
Answer: They find me approachable
.
.
Question 13. Why teamwork is important?
:
Answer: As people we think differently and in those different views we can get the views that can benefit the project. It teaches you
how to solve work problem, work hard, handle stress and become a good thinker.
.
.
Question 14. Do you have any questions? Yes
.

  1. How much time do I have?
  2. Do you see my skills contributing to this company?
  3. Do you think I’m qualified for this job?
  4. How soon could I start?
Contributor
No Comments
Comments to: 14 Common Interview Questions And Possible Answers

Your email address will not be published.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.